Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Drukuj
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 sty 2015, o 18:50 
Zakorzeniony

Podziękowań: 0
Witajcie,

kiedyś nie wierzyłam w to, że to co się nam śni ma jakiekolwiek przełożenie na to co dzieje się w naszym życiu, do momentu w którym 2 tygodnie temu zmarła moja babcia. Naturalnie, od kilku miesięcy śniły mi się zgniłe, wypadające zęby.
Moja babcia nie żyje od dwóch tygodni, ale wczoraj znów śniły mi się te okropne wypadające zęby. Stałam w domu i nagle wypadł mi jeden ząb, był czysty biały. Za nim wypadała mi cała reszta zębów, nie pamiętam czy cała szczęka ale z pewnością wszystkie z lewej strony. Potem nagle zaczął się straszny krwotok z dziąseł, który zalał mi całą szczękę. Powiedziałam mojej mamie (podświadomie), żeby zadzwoniła po karetkę bo bardzo bałam się, że umrę a przecież niedawno umarła babcia. Obudziłam się i poszłam spać dalej, w kolejnym śnie tej samej nocy śniła mi się moja babcia, która ożyła, wyszła z grobu i jakiś czas później znów umarła.
Nie wiem jak to interpretować, ale trochę się boję.
Pomożecie?

PostNapisane: 30 sty 2015, o 15:19 
Kreator

Podziękowań: 15
Kochana! Nic się nie bój. Jaki straszny nie byłby sen,pamiętaj, ze jest Ci potrzebny.
Koszmary są błogosławieństwem.Uwalniają nas od nagromadzonych obaw. Gdyby nie wyzwolenie we śnie, wszyscy byśmy prędzej czy później zwariowali.

Zęby często są lękiem przed śmiercią lub starością. Na pewno przeczuwałaś, że babcia niedługo opuści Ziemię. Nie ma w tym nic dziwnego. Lęk przed śmiercią bliskich jest naturalny. Nie chcemy żeby nas opuszczali. Ponieważ towarzyszy Ci strach przed odejściem z tego świata, podświadomość zafundowała ci oczyszczenie w postaci wypadających brzydkich zębów. Może uważasz, ze czegoś nie zdążyłaś powiedzieć babci? A może powiedziałaś za dużo? Nadal możesz jej to powiedzieć. Usłyszy.

Zastanów się czy śmierć babci nie nasiliła w tobie leku przed odejściem. To może tłumaczyć powracające sny o zębach.

Babcia w śnie nie ożyła. Po prostu przyszła Ci powiedzieć, że wszystko w porządku. jej wizyta nałożyła się na twój wyzwalający z lęku sen.

Jeśli sen powraca, przed zaśnięciem oczyść myśli i skup się na czymś miłym. Najlepiej działa zmienienie snu w coś przyjemnego. Zamień sen w przyjemną wizję. Rób to każdego wieczoru do skutku, wymyśl inne zakończenie, np. brzydkie zęby wypadają i natychmiast wyrastają piękne, mocne i zdrowe.

Zauważ, że ząb który wypadł był czysty. Nic Ci nie grozi. Pomyśl dlaczego tak bardzo boisz się śmierci. Poszukaj w sobie przyczyny. Jak już ją odkryjesz, uświadom sobie, że to niepotrzebny lęk. Śmierć jest tylko etapem. Wyzwoleniem z ziemskiego ciała. Niczym więcej.

Powodzenia!

Jeśli masz jakieś pytania, pisz!

Emkafe.

"Trwaj tylko w słońcu, bo nic pięknego nie rośnie w ciemności."
F. Schiller

Odpowiedz w temacie

Przyjaciele: dobrysennik.pl
Centrum pobierania

Witaj na Naszym forum o tematyce - rozwój osobisty i duchowy. Porozmawiasz tutaj z użytkownikami na tematy niezwykłe. Warto również sprawdzić aktualny horoskop na cały rok 2013 razem z przesłaniem anielskim dla każdego znaku zodiaku! Oprócz tego nasi użytkownicy pomogą zinterpretować twój sen oraz zagłębią Cię w tematykę rozwoju osobistego, spraw związanych z duchowością, jak i również ezoteryką. Sprawdzisz także znaczenie snu w naszym własnym senniku online, w którym podyskutujesz z użytkownikami.
Regulamin, polityka prywatności i kontakt