Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Drukuj
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sen z indianką
PostNapisane: 19 paź 2013, o 20:01 
Zakorzeniony

Podziękowań: 0
Mój dzisiejszy sen sprawił, że po prostu potrzebuję jakiejś interpretacji. Może ktoś kto się na tym zna spróbuje znaleźć w tym coś, co zmniejszy moje przerażenie.
Ogólnie sytuacja w tym śnie wyglądała tak, że byłam w kościele- nie pamiętam niestety co dokładnie się tam działo, wydaje mi się że był to jakiś pogrzeb, ale nie jestem pewna. Gdy wyszłam z kościoła znalazłam się w dziwnym miejscu, który nigdy w życiu nie widziałam. Obok znajdowało się wiele domków. Wtedy z jednego z domów wyszła stara, niska Indianka. Była ubrana w zniszczone ubrania, wyglądała na biedną ale szczęśliwą. Nie wiem czemu ale promieniowała z niej troska i dobro. Gdy do mnie podeszła zachowywała się, jakby mnie znała, a choć ja jej nie znałam, nie czułam że jest kimś obcym. Złapała mnie za dłonie i patrzyła w oczy i ściskała je mocno. Po chwili swoimi dłońmi zaczęła głaskać mnie po obu rękach, tak natarczywie i zapytała troskliwie- 'Bolą Cię ręce, Kochanie?'. Pokiwałam głową. Pamiętam, że w tym śnie też czułam ból, a ona nadal głaskała mnie po rękach jakby chciała, żeby on minął. Wtedy Indianka wzięła moje dłonie i spojrzała się na ich wewnętrzną stronę. Nagle puściła te dłonie, spojrzała mi przerażona w oczy, zaczęła krzyczeć i uciekła, choć prosiłam by powiedziała, co zobaczyła.
Nie pamiętam co dalej się działo bo wiem, że w śnie bardzo się bałam a po chwili się obudziłam.
Chcę zaznaczyć, że od ponad miesiąca mam okropne bóle rąk, które rozprzestrzeniają się na plecy.. Lekarze mówią, że to zapalenie stawów. Zazwyczaj bóle są największe w nocy, nie mogę spać, ale od trzech nocy mam spokój- do ostatniej nocy, gdy powrócił w śnie i w dodatku w takiej dziwnej postaci.

PostNapisane: 19 paź 2013, o 21:57 
Zakorzeniony

Podziękowań: 1
Fakt, że bóle pojawiały się w nocy mogło mieć przełożenie na obrazy pojawiające się w snach. Pogrzeb to koniec jakiegoś etapu, w Twoim przypadku może to być koniec problemów zdrowotnych. Stara kobieta może symbolizować mądrość, wiedzę, może warto poszukać ratunku w ziołolecznictwie, medycynie naturalnej etc, w czymś co wydaje się z pozoru błahe, nieskuteczne (stara Indianka z pozoru biedna ale szczęśliwa). Ważne są Twoje odczucia we śnie, strach jaki odczuwałaś może być Twoim rzeczywistym strachem, że te bóle rąk są czymś gorszym niż jest w rzeczywistości. Indianka spojrzała na wewnętrzną część Twoich dłoni- czyli na Twój wewnętrzny strach (może jest tak duży że przestraszyła się i uciekła), gdy patrzyła na zewnętrzną częśc dłoni to się uśmiechała, może na zewnątrz nie widać, że cierpisz z powodu bólu, tzn nie jest to widoczne dla innych osób. To tylko moja interpretacja i oczywiście nie musi być trafna. :)
Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia

Odpowiedz w temacie

Przyjaciele: dobrysennik.pl
Centrum pobierania

Witaj na Naszym forum o tematyce - rozwój osobisty i duchowy. Porozmawiasz tutaj z użytkownikami na tematy niezwykłe. Warto również sprawdzić aktualny horoskop na cały rok 2013 razem z przesłaniem anielskim dla każdego znaku zodiaku! Oprócz tego nasi użytkownicy pomogą zinterpretować twój sen oraz zagłębią Cię w tematykę rozwoju osobistego, spraw związanych z duchowością, jak i również ezoteryką. Sprawdzisz także znaczenie snu w naszym własnym senniku online, w którym podyskutujesz z użytkownikami.
Regulamin, polityka prywatności i kontakt